20 Mayıs 2012 Pazar

Conan


Babası Conn'dur. Babasının kabilenin demircisi olmasından hoşlanmayan Conan'ın tek isteği babasının istediği gibi bir demirci olmak yerine dünyayı gezen bir savaşçı olmaktır.
Bir savaş meydanında doğan Conan henüz küçükken kahraman ve savaşçı olduğunu belli etmiştir. Kabilesinin erkeklerinin tümünün cocukluklarında yaptığı gibi bir erkeklik töreninde bir Kimerya boğasını öldürür. 15 yaşındayken bir Akilonya kenti olan Venerium kuşatmasında en ön saflarda savaşmıştır. Bir süre kuzeyde çeşitli kabilelerin komutasında paralı askerlik yapmış sonraları ise güneye inerek maceralarına devam etmiştir. Hırsızlar kenti Arenjun'da hırsızlık öğrenmiş ve gerektikçe kulanmıştır.
Paralı asker olduğu bir gemide korsanların saldırısına uğramış bu şekilde kara kıyıların kraliçesi Belit'le tanışmış, Amra(Kush dilinde aslan) lakabını kazanmış bu lakapla ün salmıştır. Büyük aşkı Belit'in ölümünü görmüş ve hayatında ilk defa bu kadar bağlandığı bir kadın için yas tutmuştur.
Sonraları Turan ordusunda çalışmış. Kozaklar ve Zuagirlerin lideri olmuş yağmacılık yapmıştır. Son olarak Akilonya ordusuna paralı ask olarak girmiş generalliğe kadar yükselmiştir. Akilonya kralı Numedides'in ona hainlik yapıp ilaçlı şarap içirmesi ve zindana kapatması üzerine arkadaşları tarafından kurtarılmıştır. 150 yıl önce yaşamış korsan Tranicos'un hazinesini bulmuş, büyük bir ordu toplayıp kral Numedides'i devirmiş kendini kral ilan etmiştir, kendisini Ophir Kralının zindanlarından kurtaran köle Zenobia'yı da kraliçesi yapmıştır. Ülkenin sınırlarını genişletir, halkı mutlu eder kısaca iyi bir kral olur.
Zenobia'dan 3 çocuğu olmuştur: en büyüğü prens Conn babası gibi kahraman bir savaşçıdır, prenses Radegund ise dost ülke krallarından biriyle evlenir. Prens Taurus ise Conan tarafından pek sevilmez, korkaktır ve haindir. Büyü gücüne sahip olması onun büyük bir büyücü olma isteğini ortaya çıkarır bu sebeple daha güçlü olmak için babasını en büyük düşmanı Tutamon tarafından tuzağa sürmüştür.Prens Taurus İmparator Conan serisinde babası ve ailesini kurtarmak için büyücü Caliastro'ya karşı kendini feda etmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder